PADI´s grundkurs Open Water Diver ger dig ett internationellt dykcertifikat – ett körkort för dykning. Du blir tränad för dykning till ett maxdjup av 18 meter. Dykcertifikat behöver du för att få följa med på utfärder och resor både i Sverige och utomlands. Om du skulle behöva hyra dykutrustning behöver du också visa att du är utbildad.
Du varvar utbildningen med bassängträning och teori vid fem tillfällen, för att sedan avsluta med fyra utedyk under en helg. Du får lära dig om olika situationer som kan uppstå och träna på de praktiska momenten. Teorin gör du huvudsakligen genom självstudier - när du själv har tid. Efter avslutad kurs erhåller du ditt dykcertifikat.
Dykning är en av de mest fantastiska sysselsättningar du kan ägna dig åt på vår planet! Du svävar omkring viktlös och upptäcker en helt ny värld. Du möter varelser du aldrig sett annat än på bild och du känner historiens vingslag när du utforskar ett äldre skeppsvrak. Avkopplande men samtidigt väldigt spännande. En oslagbar kombination.