Det här är en av våra mest exklusiva safariturer. På den här turen har du allt det praktiska fixat, såsom boende, mat och vägval. All utrustning och motorcykel ingår naturligtvis. Kursledare är Bertil ”Berra” Marcusson som har 30 års erfarenhet från motorcykel och bland annat har kört tre Paris-Dakar rallyn. Längs slingrande grusvägar tar du dig runt på ett Gotland få har sett. Turen innehåller naturscener, massor av MC-åkning, glada kamrater och massor av äventyr. Det här är ett äventyr som lämpar sig för dig som har lite MC-vana.
Ankomst till Visby på fredagseftermiddagen. Samling och genomgång av aktuell tur i upplevelsecentret. Utprovning av MC och personlig utrustning om du inte har med egen. Fika. Genomgång av säkerhet samt praktiskt körteknikprov.
Första kvällen körs cirka 6 mil under 2-3 timmar på ganska tekniskt och krävande underlag. Möjlighet att välja svårighetsgrad finns.
Andra dagen startar efter frukost med att du rullar iväg redan 08.00. Du har en lång dag i sadeln framför dig. 25 mil av härliga grusvägar, skogsvägar, kraftgator och lite till.. Vid lunchtid stannar du till för riktigt bra mat, serverad på gourmetrestaurang eller kanske från kocken själv ute i det gröna – men det kan också bli på något oväntat ställe. Mot eftermiddagen närmar sig oss själva safarimomentet där du får skjuta lerduva. Därefter bastu, relax och lättöl om du är sugen på det. Efter avkopplingen åker du in till Visby och avnjuter en välförtjänt middag i nyfunna vänners lag!
Tredje dagen kommer du att köra ca 20 mil på exceptionellt sevärda vägar. Du får besöka Gotland Ring och om du känner dig manad kan du få utmana den 13 miljoner ton tunga grushögen med din MC. Du följer kusten och hinner dessutom med ett och annat specialprov om du känner dig redo för lite riktigt tuff enduro. Dagen avrundas med middag på världskända Fabriken Furillen där du äter kungligt och samlar krafter för den sista sträckan tillbaka till Visby. Väl framme kan du släppa allt och få skjuts tillbaka till båten om du kom sjövägen.