Denna kurs är perfekt för den som vill lära sig utnyttja sin digitala systemkamera fullt ut. Kursen passar både den som är ny i fotografins spännande värld och för den som vill få ut mer av sin kamera. Yrkesfotografer visar grundläggande tekniker för hur man tar bilder på bästa sätt, både levande bilder och stilfulla porträtt. Man får lära sig mer om kamerans alla funktioner och inställningar och i fortsättningen är det endast kreativiteten och fantasin som sätter gränserna. I denna upplevelse ges möjlighet att själv välja mellan att fördjupa sig inom kamerateknik eller studiofotografering.

Kamerateknik
I inriktningen kamerateknik lär man sig behärska ISO, bländare, slutartid, vitbalans och skärpedjup. Om vädret tillåter så kommer en del av kursen utföras utomhus i intressanta och spännande miljöer.

Studiofotografering
I studiofotograferingen ingår utbildning i bildkomponering, ljusmätning och posering. Fotograferingen sker i en professionell studio med förutbestämda motiv där man får testa olika ljussättningar och kompositioner.

Allt fler skaffar sig digitala systemkameror men det är lättare sagt än gjort att lära sig använda den fullt ut. Här finns chansen att under professionell handledning utveckla sina fotograferingskunskaper och lära sig använda kamerans fulla potential.