Segelflyg är en sport där du i ett segelflygplan blir uppbogserad av ett motorflygplan eller med en vinsch. Väl uppe i luften kommer piloten att koppla loss bogserlinan för att sedan visa dig hur du flyger. Givetvis kommer du att sköta stora delar av flygningen själv. Har du tur kommer du också att få känna på så kallad termik, som bildas när solen lyser på en markyta. Det är denna uppåtgående luft som ger segelflygaren möjlighet att stiga högt upp och flyga vidare ut över Sveriges landskap! Hos de allra flesta klubbarna kan provlektionen även genomföras i ett motorsegelflygplan.
Du kommer att bli väl omhändertagen av en erfaren segelflygare. Inför flygningen kommer din handledare att ge dig en grundläggande förklaring om vad som kommer att hända, ge säkerhetsrutiner och förklara instrumenten. Sen är det dags att bege sig iväg upp i det blå.
Vill du få luft under vingarna? Segla som en fågel över Sveriges vackra natur i ett segelflygplan. Tystnaden är total, du ser det vackra landskapet försvinna under dig och de fluffiga vita stackmolnen närma sig. Förbered dig på en oförglömlig flygupplevelse.