Efter säkerhetsgenomgången kör du själv en skoter (med eller utan passagerare) tillsammans med en ledarskoter som är med under hela turen. Är ni två har ni naturligtvis möjlighet att byta förare längs turen.
Turen bjuder på blandad körning; mycket full fart men även lugnare partier där man kan hämta sig lite och samtidigt njuta av den fantastiska skärgården. Mixen gör att man får ta del av både öppnare fjärdar och lite trängre passager, vilket är den variation som oftast är mest uppskattad. Ni kommer upp i hastigheter på upp till 45 knop! Det känns riktigt fort, eftersom man är så nära vattenytan. Vattenskotrarna är godkända av Sjöfartsverket och strävan är att framföra dem på ett sätt som stör andra skärgårdsgäster och djurlivet minimalt. 10 liter drivmedel och nödvändig kringutrustning ingår.
På vattenskotersafari upplever man skärgården på ett helt nytt sätt; en blandning mellan fart-, vatten- och naturupplevelse. Efter inledande introduktion och säkerhetsgenomgång kör man själv maskinen under erfaren ledning. Vattenskotern kommer upp i hastigheter på upp till 45 knop! Häng med på ett fantastiskt vattenäventyr.
•En vattenskoter för 1-2 personer
•Introduktion och säkerhetsgenomgång, försäkring ingår
•Hastigheter på upp till 45 knop!
•En timme effektiv körtid under erfaren ledning
•10 liter bränsle ingår